Onvervalste derby TABA – TOG

Na lange tijd was er eindelijk weer een competitiewedstrijd te aanschouwen op het mooie sportpark Drieburg.
De seizoensopening en niet zomaar een wedstrijd een onvervalste derby TABA-TOG.

Voor TOG een hele lastige klus daar zij de afgelopen wedstrijden tegen TABA geen enkel punt wisten te behalen.
Ik was erg nieuwsgierig om de Geel Zwarte leeuwen weer aan het werk te zien.
Tijdens de voorbereiding (beker en vriendschappelijk) waarin de ploeg voorbereid werd voor de competitie was mij al ter ore gekomen dat de ploeg van coach René van Vark best wel eens een gevaarlijke outsider kan worden in 4E

Na een onwennig begin van TABA (waarin TOG gelijk liet zien dat ze niet voornemens waren om wederom met lege handen huiswaarts te keren) groeide TABA gedurende de 1ste helft in de wedstrijd.

Na 17 minuten was het Steven Olie die de verdediging van TOG zijn hielen liet zien en bekwaam afrondde 1-0
Dit was niet het enige wapenfeit van TABA na zo’n 25 minuten was het Dion van Vark die een vrije trap van 35 meter als een raket achter de doelman joeg. Keeper had niet door dat de bal al achter hem in het netje lag 2-0 wat een weelde.

TABA was tot aan de 40e minuut heer en meester over de wedstrijd. TOG probeerde het maar zonder echt tot kansen te komen.
Tot aan de 40e minuut waarin TOG de aansluitingstreffer maakte: 2-1.
Binnen 2 minuten werd er wederom door TOG gescoord 2-2 in deze korte fase was TABA het spel en de wedstrijd volledig kwijt.

In de 45e minuut viel er nog een goal, Jari Julien werd gelanceerd en speelde de bal over de uitgekomen keeper van TOG.
Iedereen van TOG (van de bank, voorhoede tot aan de supporters vanachter de bar) vonden dat de bal de doellijn niet had gepasseerd echter de voortreffelijk leidende scheidsrechter Haddad beoordeelde anders: Doelpunt!
Zo werd een curieus slot van de 1ste helft bereikt 3-2.

Na de rust gaf TOG zijn ware gezicht prijs, eindelijk was te zien waarom TOG vorig seizoen hoog was geëindigd op de ranglijst.
Het spel was in handen van TOG, echter tot uitgespeelde kansen kwamen ze niet. Schoten vanuit de 2de lijn waren prooi voor de TABA goalie.

Eerlijk gezegd had ik eerder een doelpunt van TOG verwacht dan een van TABA zijde, maar net zoals vorig seizoen is de TABA ploeg verdedigend prima georganiseerd en lieten ze het niet zover komen. Ieder schot werd vol overgave geblokt tot wanhoop van TOG.

Zoals zo vaak in de voetballerij als jij hem niet maakt valt de goal vaak aan de andere kant en zo geschiedde.
TABA maakte in de 76e minuut de 4-2 , een schoonheid.
Emiel Smeets maakt een Messiaanse goal, met zijn rechtervoet schoot hij met de buitenkant en met rechtsdraaiend effect de bal langs de keeper, volgens ieder wet van de logica kan dit niet (Emiel wel)

TOG ging nog opportunistischer spelen om nog wat te forceren, echter het was echt een genot om te zien dat TABA dit niet meer weg wilde geven. In de 96e minuut werd de 4-3 door TOG gescoord (een plaatje van een doelpunt)

Daar bleef het bij eindstand 4-3 voor TABA en wederom heb ik een heerlijke wedstrijd gezien.
Strijdlust, passie, doelpunten en uiteraard de winst van TABA.

Complimenten aan beide ploegen en aan de scheidsrechter voor deze fijne middag.
Opvallend feit is dat (onder 19 speler) Dorus Thiel zijn officiële debuut heeft gemaakt in de hoofdmacht van TABA.
Mooi om te zien dat de jeugd een kans krijgt bij TABA!!

Opstelling TABA

Doel: Roel
Achter Pim (Ben) Dion, Job en Bram
Middenveld Sjoerd (Dorus) Emiel, Luc en Thom (Sander)
Voor Jari en Steven

Jullie vaste supporter

2 jaar geleden

In memoriam Hans Bakker

Vorige week is tragisch, bij een verkeersongeluk, omgekomen Hans Bakker, op 67 jarige leeftijd.

Lees verder

De techniektrainingen voor jeugd (JO8 t/m JO15) gaan weer van start!

Vanaf vrijdag 8 april verzorgen wij in samenwerking met V-Sport en Begeleiding weer wekelijkse techniektrainingen voor de jeugd.

Op bezoek bij de clubheld Tabakker Wessel Moerkamp

De voetbalkantines mogen weer open! Hoewel het uitsluitend onder strikte maatregelen is toegestaan, biedt het voetbalclubs de mogelijkheid om het verenigingsleven weer enigszins op te starten. In de rubriek Op bezoek bij de clubheld gaan wij langs bij enkele drijvende krachten van voetbalverenigingen.

Lees verder

19 september: World Cleanup Day … ook rondom Taba

Graag je aandacht voor een leuk buurtinitiatief

Samen geven we de wereld op deze dag de grootste schoonmaakbeurt ooit. Wij beginnen in Amsteldorp.

Het doel?
Opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil!

Lees verder

Gezocht: Hoofd Opleidingen

Ben of ken jij dé Hoofd Opleidingen die ons technisch jeugdbeleidsplan wil helpen uitvoeren?
De belangrijkste taak voor de HO is om het niveau van het trainen en coachen in de jeugd te verhogen.

Lees verder

Terugblik ALV 31 januari 2022 en vooruitzichten

Zo druk bezocht als de ALV van 1 november 2021 was, zo rustig was het bij de ALV van 31 januari jongstleden. Het draaide bij deze vergadering met name om de uitbreiding van het bestuur met vier personen.

Lees verder

Zakelijke overwinning Taba

Op een verouderd kunstgrasveld moesten de zwartgele leeuwen aantreden tegen een nieuwe tegenstander in de competitie
Ardahanspor. Nieuwsgierig als altijd was ik benieuwd naar de wedstrijd en in het bijzonder naar de TABA jongens.